Mozarellafyldt hjortetournedos

Med tournedos menes tykke skiver kød af mørbrad sat på højkant og trykket ganske let, så den holder faconen som en høj bøf. Siden på en tournedos kan ombindes med en skive spæk eller bacon.

Antal personer: 4 prs.
4 tournedos á 180-200 g af mørbrad (rygfileten kan fint bruges) 150 g mozarellaost ½ potte basilikum Sauce ½ finthakket løg 2 spsk. smør ½ dl hvidvin
1½ dl grønsagsbouillon 1½ dl fløde 75 g smør ½ potte basilikum pynt 3 soltørrede eller friske tomater

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 125 grader.
  2. Skær osten i terninger, grovstrimmel basilikumbladene, og bland det.
  3. Lav en fordybning midt i tournedoserne.
  4. Fyld dem. Brun dem hurtigt på begge sider, og eftersteg dem i ovn i ca. 10 minutter.
  5. Svits løget i smørret, tilsæt vinen, og kog den uden låg, til en tredjedel er tilbage.
  6. Tilsæt bouillonen og fløden, lad det koge i nogle minutter. Si saucen, tilsæt basilikum og smør, og kør den i en mikser eller med stavblender. Smag til med salt og peber.
  7. Hak de soltørrede tomater, og drys dem over. Eller flå og fjern kernerne fra friske tomater, skær dem i terninger, og kom dem over i stedet.


Servering:

Anret kødet på fad eller på varme tallerkener.
Læg først et spejl af sauce på tallerknen, læg tournedos midt på, og drys
tomater rundt om. Friske grønsager eller salat passer fint til denne ret, gerne kombineret
med hvide eller stegte kartofler.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken