Wok med fuglevildt i peanut butter og kokosmælk

WOKMAD ER SOM bekendt noget, vi har taget til os udefra, derfor kan vi også tillade os at give det krydderier og smagsstoffer andre steder fra. Sammensætningen i denne ret går rigtig fint til brystkød fra fasan, men også brystkød fra andre fugle kan anvendes, for eksempel kød fra svømmeænder og edderfugle. Kødet marinerer i denne opskrift natten over.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 600-800 g brystkød fra fuglevildt ---------------- Marinade: Lidt frisk hakket chili 1 spsk. oystersauce 1 spsk. olie, evt. rapsolie 1 spsk. sirup Saften fra en halv lime ----------------- Saucen: Lidt olie, evt. rapsolie
1 fed hvidløg 1 løg 1 tsk. rød karrypasta 2 spsk. soya 1 spsk. oystersauce 1 dåse kokosmælk 3 spsk. peanutbutter 3/4 dl hakkede peanuts (peanuts kan udelades) Lidt salt og peber ---------------- Topping: Friske grønsager, f.eks. forårsløg, asparges og peberfrugter

Fremgangsmåde:

  1. Brystkødet skæres i tynde strimler og kommes i en plastpose sammen med ingredienserne til marinaden. Det marinerer herefter 6-12 timer i køleskabet.
  2. Peanuts blendes eller hakkes med en kokkekniv til de har den konsistens, du gerne vil have i saucen. Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.
  3. Varm olien op i en wokgryde. Når olien er godt hed, tilsættes kødet sammen med det hakkede løg og hvidløg. Svits det til kødet tager lidt farve, løgene må dog ikke brænde.
  4. Tilsæt herefter resten af ingredienserne til saucen, og lad det stå og simre ved lavt blus i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber.

Topping:

  1. Rens grønsagerne, og skær dem i passende stykker.
  2. Kog dem ganske let i letsaltet vand tilsat et par spiseskefulde olie.

Servering:

Retten serveres i wokken og pyntes med toppingen af de letkogte grønsager og pyntes yderligere med lidt hakkede krydderurter, eksempelvis purløg. Server retten med kogte ris og salat.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken