Herunder kan du finde information om lovgivning på vildtområdet, herunder blanketter, cirkulære om kødkontrol, salg og håndtering af vildt, indførsel af fødevarer samt vejledning om fødevarehygiejne.
Salg og håndtering af vildt
Hvis du som jæger ønsker at sælge vildt eller blot vil blive klogere på håndtering af nedlagt vildt, har Fødevarestyrelsen lavet en vejledning hertil. I vejledningen finder du blandt andet regler for salg af vildt, oplysning om uddannelse af jægere og information om håndtering af vildt i restauranter.
Som jæger skal du også være opmærksom på reglerne for indførsel af fødevarer, hvis du skal på jagt i udlandet. Om du kan indføre produkterne afhænger ofte af typen af fødevare samt af landet du indfører det fra. I Fødevarestyrelsens vejledning finder du information om regler og procedurer.
Et vildtdepot er defineret som et led mellem jægeren og en vildthåndteringsvirksomhed. Private eller offentlige lodsejere, jagtkonsortier og lignende skal registreres som vildtdepot, hvis de vil levere vildt til en vildthåndteringsvirksomhed. Hvis du vil registrere et vildtdepot, skal du kontakte Fødevarestyrelsen.