Offentliggjort den: 13. august 2024

Vær særlig OBS med våben til Sverige

Skal du på bukkejagt i Sverige i år? Så husk at sikre dig at alle papirer er 100 pct. i orden. Som led i bekæmpelsen mod den grænseoverskridende kriminalitet styrker politiet indsatsen ved grænsen mod Sverige, og det risikerer at ramme uheldige jægere, der ikke har styr på reglerne.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Den svenske bukkejagt står for døren, og mange danskere tager på jagt derovre. Alle er selvfølgelig klar over, at det kræver noget papirarbejde at medbringe sit jagtvåben over grænsen. Uanset hvilken af landets grænser, vi taler om. Men efter de seneste ugers voldsomme banderelaterede episoder i Danmark, hvor svenske statsborgere har været involveret, har det danske politi nu valgt at styrke indsatsen ved grænserne til Sverige.

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Og netop det, at fokus øges langs den svenske grænse, har givet Danmarks Jægerforbund anledning til at minde alle om, hvilke regler der altid skal følges til punkt og prikke, når man - som rigtig mange danske jægere gør - drager hinsidan på bukkejagt fra den 16. august. Læs derfor nedenstående tjekliste omhyggeligt, så du ikke risikerer at glemme noget, der kan ende med at koste dig dyrt:

Når du rejser over den danske grænse, så skal du huske følgende:

  • Du skal medbringe jagttegn, våbentilladelse og EU-Våbenpas
  • Medbringer du lyddæmper eller natsigtekikkert, skal disse deklareres og fortoldes ved ud og indrejse af Danmark, da disse ikke er omfattet af EU-våbenpas
  • Har du ikke et EU-våbenpas, eller er det udløbet, skal du deklarere dine våben manuelt ved det danske toldvæsen

Når du rejser over den svenske grænse, så skal du huske følgende:

  • Du skal medbringe svensk jagttegn, dansk jagttegn, våbentilladelse og en invitation til jagt (en e-mail er fint)
  • Du skal deklarere dit våben på Tullverket og huske at anføre i din deklaration om du medbringer en lyddæmper, samt hvor meget ammunition du medbringer. Dette gøres i samme rubrik

Husk i øvrigt, at hvis du medbringer hund/kat, skal dyret også deklareres. Læs det hele og meget mere om emnet i denne artikel: Regler for jagt i Sverige.

Knæk og bræk på den svenske bukkejagt!