Offentliggjort den: 11. september 2024

Skal du have tilskud til at ekstensivere dine arealer?

Så være OBS på, at du lige nu kan ansøge om et engangstilskud, og at ansøgningsrunden lukker ultimo oktober. Læs mere om den såkaldte permanente ekstensivering til fremme af biodiversitet her.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Det er nu tid til at søge permanent ekstensivering, hvis du vil have tilskud til at udtage landbrugsjord og dermed mindske udledningen af kvælstof og CO2 samt fremme biodiversiteten. Når du indgår i ordningen, forpligtiger du dig bl.a. til, at du ikke bruger pesticider og gødning på arealet, ligesom du ikke må omlægge eller jordbehandle arealet.

Ekstensivering er et latinsk ord for at gøre noget mere ekstensiv, dvs. udstrakt, omfattende, f.eks. i forbindelse med landbrug. Permanent Ekstensivering støtter udtagning af landbrugsjord med henblik på at reducere påvirkning af klimaet, mindske kvælstofudledningen samt fremme af biodiversiteten.

Der blev åbnet for ansøgning den 2. september, og runden slutter igen allerede den 31. oktober 2024. Der er foreløbigt tale om en engangsordning, og tilskuddets størrelse er som udgangspunkt 82,500 kr. pr. hektar på alm. omdriftsjord.