Offentliggjort den: 24. oktober 2024

Politisk åbning for jagt i strengt beskyttet natur

I en radiodebat mellem Danmarks Jægerforbunds formand Claus Lind Christensen og Liberal Alliances gruppeformand og naturordfører Ole Birk Olesen, blev der åbnet op for, at der kan åbnes for jagt i de områder, som får status af strengt beskyttet natur.

Tekst: Carsten Riis Høeg
Foto: Thomas Iversen

Torsdag formiddag løb debatprogrammet ”Ta'r jeg fejl” af stablen på RadioIIII. Ugens gæstevært var Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance, der i sin egenskab af naturordfører havde påstanden, at 10 pct. af Danmarks natur i fremtiden skal være såkaldt vild natur. Herunder de områder som får betegnelsen ”strengt beskyttet natur”.

Hidtil har holdningen fra netop Liberal Alliance været, at der ikke skulle være mulighed for jagt i disse strengt beskyttede områder, men tonen var en anden under radiodebatten. Her åbnede Ole Birk Olesen for, at der godt kunne være jagt i de strengt beskyttede områder, bare der var tale om det han kaldte naturlig jagt. Det vil sige, at der, efter hans mening, ikke må etableres foderpladser for hjortevildt eller udsættes f.eks. fasaner til jagt i de strengt beskyttede områder.

- Jeg synes, at det er rigtig positivt, at der er kommet et politisk fokus på, at jagt sagtens kan være en del af de rekreative aktiviteter i de strengt beskyttede områder, siger Claus Lind Christensen.

Nu starter det politiske arbejde så for at sikre, at jagten får plads i den strengt beskyttede natur, og med åbningen fra Liberal Alliance, er der håb om, at den opgave er blevet lidt lettere.