Offentliggjort den: 28. juni 2024

Mit Jagttegn lukker i 14 dage i oktober pga. opgradering

Miljøstyrelsen oplyser, at Mit Jagttegn bliver opgraderet til en ny og mere brugervenlig version. Under opgraderingen bliver systemet lukket ned i 14 dage - fra den 17. oktober til den 4. november.

Forny jagttegnet nu, hvis du ved, du skal bruge det senere i år. Vent ikke med at tilmelde dig prøver, du har planlagt at deltage i, og har du venner fra udlandet, som skal på jagt i Danmark, så bed dem søge gæstejagttegn i god tid.

Sådan lyder opfordringen fra Miljøstyrelsen til alle brugere af portalen Mit Jagttegn. Mit Jagttegn skal nemlig opgraderes, og da der er tale om et stort og komplekst IT-system, er det nødvendigt at lukke portalen i 14 dage, mens det nye system bliver installeret og sat i drift. Mit Jagttegn lukker derfor helt fra og med den 17. oktober og åbner først igen den 4. november.

Forlænget sagsbehandlingstid

For at mindske generne ved nedlukningen mest muligt beder Miljøstyrelsen jægerne om i god tid at klare deres opgaver på Mit Jagttegn. Det er især vigtigt at være i god tid med ansøgninger om gæstejagttegn, fordi styrelsens sagsbehandlere heller ikke har adgang til systemet i de 14 dage, det bliver opgraderet.

Miljøstyrelsen har normalt op til fire ugers sagsbehandlingstid på ansøgninger om gæstejagttegn, og dertil kommer eventuel yderligere sagsbehandlingstid hos politiet. Miljøstyrelsen forventer dog forlænget sagsbehandlingstid i perioden omkring nedlukningen, og anbefaler derfor, at man søger gæstejagttegn i god tid.

Færre jagt- og skydeprøver

I tiden omkring nedlukningen vil der desuden være færre tilgængelige jagt- og skydeprøver, og jægere, som har planer om at aflægge en prøve, kan derfor med fordel sikre sig en plads allerede nu.

Kursuslærerne ved jagttegns- og buejagtkurserne skal også være opmærksomme på at få indberettet aspiranternes gennemførsel af jagttegns- eller buejagtkurset hurtigst muligt efter at kurset er slut. Aspiranterne har nemlig først mulighed for at tilmelde sig en prøve, når Miljøstyrelsen har modtaget kursuslærerens indberetning.

Digitalt Jagttegn

Brugere af appen Digitalt Jagttegn skal sørge for at være logget på inden den 17. oktober for at kunne bruge Digitalt Jagttegn under nedlukningen. Det skyldes, at appen ikke kan opdatere, mens systemet bliver opgraderet.

Alle henvendelser vedr. nedlukningen af Mit Jagttegn bedes stilet til Miljøstyrelsen. Danmarks Jægerforbund er ikke involveret, og kan ikke besvare spørgsmål i forbindelse med Mit Jagttegn.