Game Meat Week sætter fokus på vildtkødet

I denne uge er det officielt European Game Meat Week. Den europæiske jagtorganisation FACE sætter sammen med sine medlemmer fokus på vildtkødet og de sundhedsmæssige, miljømæssige og kulturelle fordele ved denne naturlige råvare.

Tekst og Foto: Christian Lang Jensen

Fra den 4. til 10. november er det Game Meat Week i Europa, og sigtet er at skabe opmærksomhed omkring den fornybare, sunde samt miljø- og klimavenlige ressource, som vildtkødet udgør. I samspil med FACE arbejder nationale jagtorganisationer i hele Europa, herunder Danmarks Jægerforbund, på at kommunikere budskabet om de mange fordele ved at spise vildt.

Håbet er, at ugen vil samle jægere og andre natur- og madelskere til en fælles fejring af vildtet som spise og samtidig bidrage til en dybere forståelse af det vilde kød, som vi jægere høster i naturen.

Formidling via sociale medier

Via de europæiske jagtorganisationers sociale medieplatforme deles fortællinger, viden og oplevelser med vildtkødet som omdrejningspunkt. Her har alle jægere mulighed for at bidrage. Opfordringen er nemlig at dele madopskrifter, madfotos og hvad der ellers knytter sig til det vilde kød.

Du kan blandt andet følge med på Danmarks Jægerforbunds Instagram, Facebook og hjemmeside samt FACE’s Instagram, Facebook, LinkedIn og X.

Hvis du derudover ønsker at bidrage til at skabe opmærksomhed på denne særlige uge, har du mulighed for at følge og benytte hashtaggene #gamemeatweek og #vildtmad.
Danmarks Jægerforbunds formand, Claus Lind Christensen, sender følgende opfordring:

- Vores natur kan levere helt fantastiske råvarer i form af vildtkød. Jeg opfordrer jægerne til at bruge uge 45 til at sætte fokus på denne fantastiske råvare ved at dele billeder og opskrifter af vildt på de sociale medier.

Del også gerne lidt af vildtet med kollegaer, venner og familie, og inviter gerne til vildtmiddag. Er man ikke jæger, og kender man ikke en jæger, så vælg en restaurant, som har vildt på menukortet. Her bliver man ikke skuffet.