Offentliggjort den: 16. oktober 2024

Første jægere med ny naturguide-uddannelse

Ole er en af de første jægere, der har gennemført guideuddannelsen i tid til tur. Han er både Bliv NaturligVis formidler og engageret i juniorjæger-arbejdet i Aalborg og Omegns Jagtforening.

Tekst: Franz Holmberg og Jacob Munkholm Jensen

Kunne du tænke dig at skrive "Naturguide" på CV'et og samtidig hjælpe danske familier med at opdage naturens mange glæder - og f.eks. slå et ekstra slag for din jagtforenings anseelse i lokalsamfundet? Det kunne jæger og Bliv NaturligVis formidler Ole Libak Christensen, og han er nu iblandt de allerførste jægere, der afslutter den gratis uddannelse som naturguide.

På billedet herover ses det første hold naturguider, som netop har afsluttet deres forløb.

Ole var afsted sammen med sin makker Michael Skøtt Jensen fra juniorjægerarbejdet i Aalborg og Omegns Jagtforening. At være to afsted sammen har givet Ole og Michael en fælles forståelse for formidling, og de kan bruge inspirationen direkte i planlægningen af juniorjæger aktiviteter hjemme i foreningen.

Deltagelse på uddannelsen har givet Ole en dybere forståelse for, hvordan han formidler for børn og planlægger forløbene på børnenes præmisser.

Han er desuden kommet hjem med inspiration til en række konkrete aktiviteter, han kan bruge i formidlingen. Uddannelsen afholdes i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Danmarks Sportsfiskerforbund, som er gået sammen om projektet Tid til tur.

God mulighed for at rekruttere flere juniorjægere

Ole er begejstret for det nye netværk han har fået. Således har han og Michael med succes haft en medkursist med på et Bliv NaturligVis-arrangement. De tre kursister planlægger allerede at lave flere arrangementer hos hinanden, på tværs af organisationerne.

Desuden mener Ole, at der er gode muligheder for at rekruttere flere juniorjægere til jagtforeningen. Ved at lægge udvalgte juniorjægerdage op som aktiviteter på projektets hjemmeside, www.tidtiltur.dk, håber Ole og Michael at kunne skabe mere opmærksomhed og at tiltrække nye juniorjægere til foreningen.

Til slut beskriver Ole kurset som et par fantastiske dage, og opfordrer andre jægere, der arbejder med formidling, til at komme afsted på den gratis uddannelse.

- Det giver bare så meget til vores formidlingsture, for ikke at tale om et helt unikt netværk af formidlere, med en helt anden baggrund end i mit tilfælde jagten, siger Ole Libak Christensen.

Tid til Tur er støttet af AAGE V. JENSEN NATURFOND, og løber i en projektperiode på tre år. Læs mere om projekt Tid til Tur - familiens smutvej ud i naturen