Offentliggjort den: 15. august 2024

Der blæste en herlig vind …

En lille beretning fra det nordjyske, hvor den lokale FADB-afdeling og Hjallerup Jagtforening afholdt en udgave af den traditionsrige bueskydnings-konkurrence, Det Gyldne Slip.

Tekst: Jørgen Haller
Foto: Morten Skotte og Jørgen Haller

Det var måske ikke alle, der syntes det var en herlig vind men snarere en kraftig én af slagsen, men ved en smule hjælp fra vennerne, ja, så lykkedes det alle at komme i mål. Om det var vejrmeldingens varsel om blæst der gjorde det, eller et ønske om at se håndboldherrerne spille OL-finale, vides ikke. Men i hvert fald var ’kun’ lidt over 40 mænd og kvinder mødt op til en dyst med bue og pil. Dejlig at Det Gyldne Slip kan konkurrere med OL-finale i håndbold.

Som vanligt mødes der ind til en gang hyggelig mad og hilsen på. Sjovt nok efter så mange år, så dukker der stadig nye ansigter op, nogle, man ikke har set længe og andre, man aldrig har mødt før. Ét er sikkert, alle føler sig velkomne og godt taget imod.

Morten Skotte gav en kort og klar parole, og snart var alle inddelt i patruljer på 3-4 skytter på tværs af klubber. Så kommer man til at snakke med nye skytter og de har ofte historier, der er bedre end dem, vi har hørt før. Skydningen starter kl. 10.20, så alle kan nå ud på deres startsted i god tid.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Banen i Hjallerup er ret flad og uden ret meget læ. For at øge udfordringerne en smule, så rummer banen fire tårne og oppe i de tårne, ja, der luftede det ganske betragteligt - selv efter nordjyske forhold. En ung skytte med en meget smal pilehylde stod oppe i tårnet i flere minutter og trak op på målet, og hver gang blæste pilen af hylden. Til slut gik en af de ’bredere’ skytter op i tårnet og gav læ til buen, så han kunne afvikle skuddene.

Sådan er buejægere så rare, altid hjælper vi - uanset om vi egentlig konkurrerer.

Der blev givetvis snakket i alle patruljer om vinden og de finurlige mål, som var stillet op, men også om hvordan man skulle skyde gennem et lille hul på et mål, der står 1,5 meter væk. Det mål drillede vist en del af skytterne. Summa summarum, så kom alle patruljer fuldtallige i mål, og folk kunne kaste sig over pølserne mens resultaterne blev gjort op. Efter overrækkelse af vin til de dygtige skytter, så var der lodtrækning om sponsorpræmier på skydekortene. Der var fine præmier fra Baldur, Buegrej.dk, Pamhule, FADB, m.fl. og som altid, så bruges en stor del af indtægterne fra de afholdte buejagtkurser i Hjallerup også på præmier til Det Gyldne Slip.

Støt vores sponsorer, de gør det muligt!

Dagen sluttede tidlig eftermiddag og folk vendte snuderne hjemad. Næste runde er i Tolne den 15. september, hvor det også gælder kredsmesterskabet i kreds 1.