Jægerhistorier - long reads

Læs et udvalg af de bedste artikler fra Jæger som flotte digitale historier. Historierne om jagt passer perfekt til en god læsestund på din tablet, men virker også fint på din mobil eller computer.

Klik på billedet til historien du vil læse, læn dig tilbage med din tablet og nyd den gode fortælling.

Jagtens løsarbejder

Ordinær knægt med ekstraordinære drømme: Søren Leegaard Fuhlendorff drømmer om at arbejde med jagt på fuld tid og rejse fra land til land – fra jagteventyr til jagteventyr. Jæger har besøgt ham i den tørre, støvede og glohede australske outback.

Tekst og foto: Thomas Lindy Nissen

JAGTENS LØSARBEJDER

Støvet storvildtjagt

Menneskets trang til at ændre naturens gang har mange steder på kloden ændret store økosystemer. Da man i første halvdel af 1800-tallet introducerede asiatiske vandbøfler i det australske Northern Territory, introducerede man samtidigt en række udfordringer for områdets oprindelige natur – men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Tekst og foto: Thomas Lindy Nissen

Støvet storvildtjagt 

 

Når eventyret kalder

Daniel har allerede i en alder af 23 år oplevet flere jagtlige eventyr, end mange jægere nogensinde kommer til – men så kom ”naboens lille lise” forbi og satte en stopper for det hele eller ...?

Tekst: Thomas Lindy Nissen. Foto: Thomas Lindy Nissen og Daniel Knold Pedersen

NÅR EVENTYRET KALDER

Tændt ved første pil

Anne-Cathrine Riebnitzsky er bestsellerforfatter, sprogofficer og inkarneret buejæger. Hun elsker spændingen, nærværet og kraften i den lydløse jagtform. Og så har hun en svaghed for gode jagthistorier. 

Tekst: Anita Vognstrup/Foto: Flemming Højer

 Tændt ved første pil

Lærling på Værnet

At starte som nyjæger på Værnengene kan være en vanskelig kunst. Derfor har den gamle, garvede rotte Peter Bülow Hansen taget et par ungjægere under sine vinger. det har kostet en del ænder og gæs livet.

Tekst og foto: Max Steinar

 

Lærling på Værnet

Fjordens mand

I Uggelhuse ved Randers bor en mand med en stor kærlighed til fjorden. Efter at have levet et meget omtumlet arbejdsliv som blandt andet toiletpapirsælger, industrimaler og slagteriarbejder er han nu en engageret folkeskolelærer, men også forfatter, sivskomand, lokalpolitiker og ikke mindst inkarneret jæger og fjordelsker. Navnet er Karsten Andersen.

Tekst og foto: Kim lykke jensen.

Fjordens mand

Bonderøven og jagten

Vi kender ham alle sammen. Bonderøven. Personificeringen af det moderne menneske, der vender tilbage til rødderne og lever det enkle liv. Selvom vi kender ham og hans familie, er det de færreste bekendt, at Frank også går på jagt. Jæger tog en snak med ham om hans syn på jagten og naturen i dagens Danmark.

Tekst og foto: Kim Lykke Jensen

Bonderøven og jagten 

Klippestabil skytte - På sæljagt nede i Lofoten

At tage favntag med Norskehavets iskolde vand og klipper kræver gode skydeevner, beslutsomhed, koldblodigt overblik og ikke mindst stor selvtillid.

Tekst og foto: Thomas Lindy Nissen

KLIPPESTABIL SKYTTE - På sæljagt nede i Lofoten 

På herrens jagtmark

Jagtgudstjenester er blevet populære, men hvorfor? Jæger har talt med en præst, der selv har jagttegn og nyder at holde jagtgudstjenester, og som giver sin udlægning af svaret.

Tekst og foto: Troels Romby Larsen.

På Herrens jagtmark

Kødjagt i Kirgisistan

Lyden af en sten, som slår mod en klippe, rammer mit øre. Jeg kigger op og ser en stenbuk. Den står lige der, hvor bjergets klipper skærer sig ind i himlen. Stenbukkens horn er ikke imponerende, men det er uden betydning. For mine kirgisiske venner jager kun til gryden. Alle trofæer efterlades blot.

Tekst og foto: Thomas Lindy Nissen

Kødjagt i Kirgisistan

Syv et halvt årti med jagt: Bogøposten

Med en jagtdebut i 1942 og senere også engageret i organisationsarbejde og flugtskydning har Henning Caspersen oplevet de ganske voldsomme ændringer, der er sket med jagten siden den jagtlov, der blev til samme år, som han blev født. Jagtloven af 1931.

Tekst og foto: Niels Jørgen Henriksen.

Syv et halvt årti med jagt: Bogøposten