Trækjagt

Danmark passeres hvert år af et stort antal trækfugle på vej til og fra ynglepladser i det nordlige Skandinavien og dele af Rusland. Det giver jægere her i landet ganske særlige muligheder for at opleve trækjagt på en række arter. 

Andejagt

Trækjagt på ænder foregår hovedsageligt ved vådområder, men kan også foregå på stubmarker først på jagtsæsonen. Jagten foregår morgen og aften. På steder, hvor der er åbent vand, kan der med fordel anvendes lokkefugle. Til denne jagtform er det særligt vigtigt at medbringe en egnet apportør. Ænder må skydes fra 1 ½ time før solopgang til 1 ½ time efter solnedgang.

Gåsejagt

I de senere år er gåsebestanden vokset støt. Derfor kan der mange steder drives jagt på de store fugle. Jagten drives hovedsageligt på de lokaliteter, hvor gæssene søger føde. En vellykket gåsejagt stiller store krav til jægerens evne til at camouflere sig selv, da gæssene har et formidabelt syn. Det er en god ide, at bruge lokkegæs. Pas på med skudafstanden, da den store fugl nemt ser ud til at være tættere på, en den i virkeligheden er. Gæs må skydes fra 1 ½ time før solopgang til 1 ½ time efter solnedgang.

Læs mere om gåsejagt her

Duejagt

Jagt på ringduer foregår som regel bag kunstigt skjul med opstillede lokkefugle. Jagten udøves, hvor der er et naturligt træk mellem drikke-, fourageringssteder og hvilesteder. 

Duejagt kan også drives som pürch, hvor man prøver på at liste sig ind på duer, der sidder i træerne. Der bliver også skudt mange duer på opfløj, hvor jægeren går langs skovbryn og skyder de duer, der slår ud fra træerne.

Læs mere om duejagt her

Bekkasinjagt

Dobbeltbekkasinen er en af de få vadefugle, der må jages i Danmark. Flere steder i landet er der en stor tradition for at jage den lille og vævre fugl. Jagten kan drives som traditionel trækjagt, hvor jægeren sidder bag et kunstigt skjul, men det er nok på opfløj eller for stående hund, at der skydes flest bekkasiner. Bekkasinen holder af våde enge og moser. Og det kræver store skydefærdigheder at få fugle på tasken.

Læs en reportage om bekkasinjagt her

Krage- og skadejagt

Kragen er en meget vagtsom fugl, hvorfor jagtformen kræver, at jægeren er godt skjult. For at gøre jagten mere effektiv bør man anvende lokkefugle og/eller en krageugle, der er enten en udstoppet rovfugl, en plasticrovfugl eller noget, der ligner. Skader og krager hader nemlig rovfugle, hvorfor fuglene ofte vil kredse skrigende den falske rovfugl. Lokkekald kan med fordel anvendes.

Læs en reportage om kragejagt her