Vildtpaté med portvin

Antal personer: 4 prs.
1 rådyrlever Plus ca. samme mængde vildtkød fra bryst, hals eller bov, som leveren vejer 250 g hakket fersk spæk 1/2 dl portvin 2-3 fed presset hvidløg
50 g salt 1½ spsk. groftkværnet peber 2 spsk. mel 2 spsk. vand Bacon i skiver

Fremgangsmåde:

  1. Klargør lever, kød og spæk. Det finthakkes gennem kødhakkeren.
  2. Bland alle ingredienserne i en stor skål.
  3. En passende form fores med bacon, fyld patémassen i, og dæk med bacon.
  4. Toppen af formen tildækkes med stanniol. '
  5. Patéen bages ca. 2 timer i vandbad ved 175 grader.
  6. Tag patéen ud af ovnen, og lad den køle lidt af, inden den stilles i køleskabet. Når patéen er helt afkølet, er den klar til servering.


Servering:

Skær patéen i tykke skiver, og server den med flutes eller groft brød, små syltede agurker og oliven. En lækker salat er velegnet til. Patéen kan serveres som forret, til frokost eller i madpakken. 

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken