Vildtpaté med portvin
Antal personer: 4 prs.
1 rådyrlever
Plus ca. samme mængde vildtkød fra bryst, hals eller bov, som leveren vejer
250 g hakket fersk spæk
1/2 dl portvin
2-3 fed presset hvidløg
50 g salt
1½ spsk. groftkværnet peber
2 spsk. mel
2 spsk. vand
Bacon i skiver
Fremgangsmåde:
- Klargør lever, kød og spæk. Det finthakkes gennem kødhakkeren.
- Bland alle ingredienserne i en stor skål.
- En passende form fores med bacon, fyld patémassen i, og dæk med bacon.
- Toppen af formen tildækkes med stanniol. '
- Patéen bages ca. 2 timer i vandbad ved 175 grader.
- Tag patéen ud af ovnen, og lad den køle lidt af, inden den stilles i køleskabet. Når patéen er helt afkølet, er den klar til servering.
Servering:
Skær patéen i tykke skiver, og server den med flutes eller groft brød, små syltede agurker og oliven. En lækker salat er velegnet til. Patéen kan serveres som forret, til frokost eller i madpakken.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken