Vildthakkebøf i folie

EN HURTIG OG meget enkel vildtopskrift, som kan bruges til både hverdag og fest. I opskriften er der tilsat fars fra gris. Det kan sagtens undlades, så man i stedet kun bruger vildtfars. Fars fra eksempelvis kronvildt er fremragende mad, og her behøver man absolut ikke at tilsætte andet kød.

Antal personer: 4 prs.
400-500 g hakket vildtkød 200-300 g svinefars (kan undlades, brug i stedet blot udelukkende vildtfars) Salt og peber Fedtstof til stegning
Tilbehør: 1 stort løg 150 g champignon eller andre svampe 1 peberfrugt 8 cherrytomater 1/2 squash Hvidløgssmør Fedtstof til stegning

Fremgangsmåde:

Tilbehør:

  1. Rengør champignonerne, og skær dem i kvarte.
  2. Befri peberfrugten for frøstol og kerner, og skær den i strimler.
  3. Pil og hak løget fint.
  4. Skyl cherrytomaterne, og halver dem.
  5. Skyl squashen, og skær den i passende tern.
  6. Varm fedtstoffet i en gryde og svits først løgene ganske let. Tilsæt derefter de andre grønsager, og det hele svitses yderligere tre-fire minutter.


Vildthakkebøffen:

  1. Form farsen til fire bøffer. Brun bøfferne kort på en varm pande, og drys med salt og peber.
  2. Smør fire stykker alufolie (læg det eventuelt dobbelt) med fedtstof. Kom en hakkebøf på hvert stykke, og fordel fyldet over bøfferne. Øverst lægges en klat hvidløgssmør. Pak folien op om bøfferne og luk godt i toppen, så saften ikke løber ud.
  3. Læg pakkerne i et ovnfast fad eller i en bradepande. Sæt dem i en forvarmet ovn ved 200 grader C i 16-18 minutter. Skal bøfferne være gennemstegte, er stegetiden lidt længere.


Servering:

Server foliepakkerne på tallerkener, så hver især kan åbne den varme, duftende pakke. Enhver form for kartoffel kan anvendes til. Grønsagerne i folien kan varieres alt efter smag.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken