Vildtfarserede forårsløg
Antal personer: 4 prs.
Ingredienser:
400 g hakket vildtfars
200 g hakket gris
1 æg til farsen
1,5 dl havregryn
1,5 dl mælk
1,5 tsk. salt
Lidt friskkværnet peber
Smør og olie
4-6 stk. forårsløg
Bagepapir
Rasp til panering
Æg til panering
Fremgangsmåde:
Rødvinssauce:
- Rør det hakkede vildtkød og svinekød sammen med salt og peber, lad det stå og trække på køl i ca. 10 minutter, rør derefter havregryn og æg i farsen.
- Til sidst tilsættes mælken. Der kommes mælk i, til farsen har en passende konsistens. Man skal ikke nødvendigvis bruge al mælken.
- Rens forårsløgene, rodtrådene skæres af, og toppen renskæres. Kog forårsløgene møre i letsaltet vand i cirka 8-10 minutter. Herefter tages de op og afkøles let.
- Find bagepapir, og stil en bakke klar med rasp og en bakke med sammenpisket æg.
- Fordel farsen i lige så mange portioner, som der er forårsløg.
- Hver farsportion formes på et stykke bagepapir til en firkant på længde med løgene, og et forårsløg lægges oven på hver portion.
- Farsen skal nu ved hjælp af bagepapiret formes rundt om forårsløget, så man har en pølse med det vildtfarserede forårsløg i midten og bagepapir udenom.
- Den færdige „pølse“ ombindes i enderne af papiret og koges i en pande med lidt vand i ca. fem minutter, hvor de flittigt vendes.
- Efter de er kogt, pakkes de ud og „trilles“ først en tur i æggemassen og derefter en tur i raspen. Når de alle er klar, skal de steges på en pande med en blanding af RIGELIGT smør og lidt olie. De steges ca. 10-15 minutter ved jævn varme, mens de hyppigt vendes, så de forbliver runde og stegt flot ensartede gyldentbrune.
Servering:
De stegte vildtfarserede forårsløg serveres med salat eller kogte grønsager, gerne med hvide kartofler og smørsauce.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken