Vaniljeis med røget dyrekølle

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 2 dl pasteuriserede æggeblommer 160 g sukker 1 dl pasteuriseret æggehvide ½ l fløde Vanilje
---------------- Dyrekølle: 4-6 skiver røget dyrekølle Brun farin Mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Den røgede dyrekølle:

  1. Skiver af den røgede dyrekølle lægges fladt på bagepapir på en bradepande.
  2. Lidt brunt farin smøres ud på hver skive, og det stilles i en ovn, der er forvarmet til 200 grader.
  3. Imens smeltes chokoladen i en gryde.
  4. Sukkeret skal smelte helt ud over skiverne, som samtidigt gerne skulle blive sprøde. Når de er det, tages de ud af ovnen og afkøles. Herefter pensles de med chokoladen,
    så det helt dækker skiverne.
  5. Når chokoladen er stivnet på de røgede, glaserede skiver af dyrekølle, hakkes de med en kniv i små stykker og er klar til brug.

Vaniljeisen:

  1. Blommerne piskes luftige med sukkeret.
  2. Hviderne piskes ligeledes luftige i en anden skål.
  3. Fløden piskes til skum i en tredje skål (dvs. de tre ingredienser piskes hver for sig i absolut rene skåle).
  4. Derefter vendes det hele sammen og smages til med vaniljesukker.
  5. De klargjorte stykker af chokoladekøllen vendes i iscremen, det hældes i en passende form og fryses. Der røres et par gange i ismassen under indfrysningen.

Servering:

Isen kugles over på en iskold tallerken eller i en pæn portionsskål. Pyntes med chokolade og lidt citronmelisse, bær og friske frugter.

Velbekomme!

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken