Urteshot med sprød crunch - og grillet filet fra sommerbuk

En super lækker aperitif på en sommerdag, hvor man står med gæsterne ved grillen. Den er fremragende som en lille ”starter”. Den behøver ikke nødvendigvis at blive lavet af rådyrfilet, men kan laves af alt mørt vildtkød. Brystkød fra fuglevildt gør den ikke ringere. Prøv jer frem – og find jeres egen favorit. Shottet kan tilføres et stænk gin eller vodka.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 300 g dyrefilet Salt og peber Små cocktailspid af træ Sprød Chrunch: 3 spsk. cornflakes Lidt frisk mynte
Store shotglas Urteshot: 400 g gulerødder Saften fra 1-2 citroner 20 g frisk ingefær Evt. en anelse chili ½ l æblemost

Fremgangsmåde:

Urteshot:

  1. Skræl gulerødder og ingefær. Skær gulerødderne i tynde skiver. Riv ingefæren på et rivejern.
  2. Kog det mørt i æblemosten i en passende gryde. Tilsæt eventuelt lidt frisk chili, hvis man ønsker en lidt ”krads” shot.
  3. Kogetiden er ca. 8-10 minutter.
  4. Blend hele herligheden til den er glat og lækker. Smag det til med salt og peber. Er den for tyk tilsættes noget mere æblemost. Ligeledes kan den justeres med citronsaft til, man har den ønskede smag.
  5. Stil shotten på køl, da den skal serveres iskold.

Sprød Crunch:

  1. Mynten skylles og duppes godt tørt med køkkenrulle. Hak det helt fint med en kokkekniv.
  2. Kom cornflakes i en plastpose, knus dem grundigt, bland det med det hakkede mynte og tilsæt lidt groft salt og en anelse peber.

Det grillede kød:

  1. Klargør kødet ved at afpudse det for hinder og sener.
  2. Skær det i stykker på ca. 3x3 cm. (kødet skal skæres, så det er mindre end omkredsen af det shotglas det skal serveres i). Stik det på små korte spid – et stykke kød på hvert spid.
  3. Grill dem 1-2 minutter på hver af de fire sider. Krydr med salt og peber. 

Servering:

Lad kødet sidde på de små pinde og vend det i Crunch. Hæld det iskolde shot op i glassene. Placer et lille grillspid på hvert glas som på billedet.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken