Tapas med dyrekølle

SMÅ æggekager med røget dyrekølle, serveret med tomatpesto, krydderskyr og chips af friterede gulerødder.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 2 æg ½ dl mælk ½ tsk. maizena Lidt salt og peber 4 små forme
Lidt olie eller fedtspray til formene 4-8 skiver røget dyrekølle 2 gulerødder og rapsolie til fritering Lidt tomatpesto Skyr, persille og purløg

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggene sammen, og rør maizenaen ud i mælken. Tilsæt derefter mælken til æggene sammen med salt og peber. Pisk det let sammen.
  2. Fire små muffinforme pensles eller sprayes med lidt olie, og æggemassen fordeles deri. Bruges der forme af papir som her, stilles der to oveni hinanden for at gøre dem mere solide, når æggemassen hældes i.
  3. Bag formene i en forvarmet ovn ved ca. 160 grader i ca. 20 minutter. Massen skal føles fast, når man forsigtigt trykker på den.
  4. De små æggekager afkøles og tages forsigtigt ud af formene.

Friterede gulerødder:

Gulerødderne skrælles og skæres i chips-tynde skiver. Skiverne duppes tørre med køkkenrulle og steges sprøde i rigelig hed olie og krydres med salt.

Pesto og krydderskyr:

Tomatpesto kan købes færdig. Skyr tilsættes finthakket persille og purløg og smages til med salt og peber.

Anretning:
De små æggekager lægges på tallerkener, og derpå lægges en-to skiver røget dyrekølle. Sidstnævnte krølles op som en rose og pyntes med nogle stængler purløg, som vist på fotoet. Tallerkenen pyntes med de friterede gulerødder, skyr og pesto.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken