Sprøde ruller med vildt og basilikum
Antal personer: 4 prs.
300 g dyrefilet eller dyremørbrad
100 g bønnespirer
4 kviste frisk basilikum
4 kviste frisk mynte
1/2 tsk. groft salt
12 plader forårsrulledej (ca. 21,5 x 21,5 cm). Filodej kan også anvendes, men så skal der bruges 3-4 lag dej.
1 æggehvide
1½ dl majsolie
-
Sauce:
2 dl sød chilisauce
2 dl yoghurt
Pynt: friske mynteblade
Fremgangsmåde:
- Skær kødet i strimler. Bland det med spirer, plukkede urter, og krydr med salt.
- Læg dejen med en spids ned mod dig selv.
- Læg en ca. 10 cm stribe af fyldet på midten af dejen, og pensl kanten med æggehvide.
- Tag dejen med spidsen ned mod dig selv, og læg den hen over fyldet.
- Fold derefter de to spidser af dejen ude i siderne ind mod midten.
- Rul rullen stramt sammen som en cigar, der er ca. 12 cm lang og 2 cm bred – gentag med resten af rullerne.
- Dybsteg rullerne i varm olie i 2-3 min, og læg rullerne på fedtsugende papir.
Servering:
Server de sprøde ruller straks med lidt sprød salat, sød chilisauce og yoghurt.
Tip:
Forårsrulledej kan i dag købes hos de fleste købmænd eller i supermarkeder. Ofte står det på pakken, hvordan de skal foldes.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken