Røget krondyrinderlår i citrusmarinade med friske asparges, blommetomat og Grana-ost

Antal personer: 4 prs.
12-16 skiver koldrøget krondyrinderlår 1/2 bundt friske, grønne asparges 200 g blommetomater Grana eller anden tilsvarende ost - Marinade: 1/2 citron 1/2 grape 1/2 lime
1/2 dl koldpresset rapsolie 50 g hakket skalotteløg Lidt frisk, hakket timian Lidt frisk, hakket basilikum Salt og peber - Pynt: Bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Marinade:

  1. Julienne (strimler) af skallen fra citrusfrugterne og saft af citrusfrugterne blandes med rapsolie, fint hakket skalotteløg, timian, basilikum, og smages til med salt og peber.
  2. Aspargesene får et ganske hurtigt opkog i letsaltet vand og afkøles.
  3. Tynde skiver af det røgede kød lægges i bunden af et fad eller tallerken, og marinaden hældes over.
  4. Asparges skåret i mindre stykker, blommetomater skåret i passende stykker og osten skåret i spåner (tynde skiver) lægges ovenpå.
  5. Pyntes til sidst med bredbladet persille.
  6. Serveres gerne med lækkert, friskbagt italiensk brød.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken