Røget krondyrinderlår i citrusmarinade med friske asparges, blommetomat og Grana-ost
Antal personer: 4 prs.
12-16 skiver koldrøget krondyrinderlår
1/2 bundt friske, grønne asparges
200 g blommetomater
Grana eller anden tilsvarende ost
-
Marinade:
1/2 citron
1/2 grape
1/2 lime
1/2 dl koldpresset rapsolie
50 g hakket skalotteløg
Lidt frisk, hakket timian
Lidt frisk, hakket basilikum
Salt og peber
-
Pynt:
Bredbladet persille
Fremgangsmåde:
Marinade:
- Julienne (strimler) af skallen fra citrusfrugterne og saft af citrusfrugterne blandes med rapsolie, fint hakket skalotteløg, timian, basilikum, og smages til med salt og peber.
- Aspargesene får et ganske hurtigt opkog i letsaltet vand og afkøles.
- Tynde skiver af det røgede kød lægges i bunden af et fad eller tallerken, og marinaden hældes over.
- Asparges skåret i mindre stykker, blommetomater skåret i passende stykker og osten skåret i spåner (tynde skiver) lægges ovenpå.
- Pyntes til sidst med bredbladet persille.
- Serveres gerne med lækkert, friskbagt italiensk brød.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken