Røget dyrekølle med basilikumpesto, bagte tomater og sprødbagt parmesan

Basilikumpesto, bagte tomater og den sprødbagte parmesan passer fint til røget dyrekølle. Retten er oplagt som forret eller en let aftenret. Retten er ikke tidskrævende og er nem at lave, da pestoen kan laves forud.

Antal personer: 2 prs.
Ingredienser: 4-6 skiver røget dyrekølle pr. person Et stykke parmesanost En bakke cherrytomater Lidt tørret timian Små friske, spæde salatblade til pynt Evt. store kapers Bagepapir
---------------- Basilikumpesto: 1 dl olivenolie 1 fed hvidløg 1 spsk. pinjekerner Bladene fra en lille potte basilikum Lidt reven parmesanost Salt

Fremgangsmåde:

Basilikumpesto:

  1. Hvidløget pilles og kommes i en passende skål med lidt salt, olie, basilikum og pinjekerner.
  2. Blend det til en letflydende pasta. 
  3. Smag det til med salt.
  4. Pinjekerner kan med fordel ristes på en tør pande, inden de blendes med.

Sprødbagt parmesanost:

  1. Parmesanosten rives groft på et rivejern og lægges i små, ikke for høje, stakke på et stykke bagepapir.
  2. De bages sprøde i ovnen ved 200 grader. Hold øje med dem, da det tager forholdsvis kort tid. De er færdige, når de har en flot gylden farve.

Bagte cherrytomater:

  1. Cherrytomaterne halveres og vendes i lidt olie.
  2. De lægges med skæresiden opad på bagepapir og krydres med salt og lidt tørret timian.
  3. De bages i ovnen ved 160 grader i ca. 10 minutter.

Servering:

Skiver af dyrekølle anrettes på tallerkener og toppes med lidt salatblade. De pyntes med den sprødbagte parmesan, bagte tomater, store kapers og pesto. Oliven går også fint til retten. Der kan serveres yderligere pesto og lun flutes til retten.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken