Rodfrugtsalat med røget dyrekølle

Antal personer: 4 prs.
12-16 tynde skiver røget dyrekølle 1/2 knoldselleri 2-4 gulerødder 1 bakke salat, rucola m.m. 1 pose ristede pinjekerner Lidt hakket persille
Dressing: 2 spsk. akaciehonning 1/2 dl. olie 2-3 spsk. mild hvidvinseddike Lidt salt

Fremgangsmåde:

Dressing:

  1. Ingredienserne til dressingen røres sammen. Salaten:
  2. Skyl, og lad salaten dryppe af.
  3. Skræl selleri og gulerødder, og del dem i lige store stænger på 0,5x5 cm.
  4. Kog rigeligt med vand op med salt, og blanchér (kort opkog) stængerne i 1 minut.
  5. Hæld dem i en sigte, skyl dem hurtigt i koldt vand.
  6. Dryp dem godt af, inden de vendes i dressingen sammen med den skyllede salat.


Servering:

Anret salaten på en tallerken drysset med persille og pinjekerner. Læg skiver af røget dyrekølle ved og gerne en stængel basilikum eller anden krydderurt for smagens, udseendets og duftens skyld.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken