Råmarineret dyrefilet med salat og wasabicreme (forret)
En rigtig god forret.
Antal personer: 4 prs.
Råmarineret dyrefilet
Ingredienser:
300 g dyrefilet eller inderlår
1½ spsk. groft salt
½ spsk. brun farin
1/4 tsk. knuste dildfrø
1/4 tsk. knuste korianerfrø
1/4 tsk. fintrevet muskatnød
1/4 fennikelfrø
-------------------
Wasabicreme:
1 dl cremefraiche 38 %
2 tsk. wasabi (japansk peberrodspasta)
Lidt salt og kværnet peber
1 bakke blandede salatblade
Ristede pinjekerner
Fremgangsmåde:
HUSK, AT KØDET skal marineres i 24 timer.
Dagen før - råmarineret dyrefilet:
Fjern eventuelle sener og hinder fra kødet. Bland salt, farin og de øvrige ingredienser sammen. Gnid kødet godt med hele saltblandingen, og læg det i køleskabet til dagen efter, eventuelt i en plastpose.
Wasabicreme:
Pisk cremefraiche og wasabi luftigt, eventuelt med en håndmikser, smag til med lidt salt og peber.
Servering:
Skær kødet i meget tynde skiver, og server det sammen med lidt salat, ristede pinjekerner og wasabicremen.