Rådyrpaté
Antal personer: 4 prs.
300 g rådyrfars
200 g flæskefars
Ca. 400 g rådyr- eller kyllingelever
2 spsk. smør
200 g friske svampe (champignon, kantarel eller lignende)
1 løg
2 æg
2 dl piskefløde
1 dl grønsagsbouillon
2 tsk. salt
1/2 tsk. peber
1 tsk. ribsgelé
1/2 tsk. smuldret rosmarin
1 dl finthakket persille
Pynt: baconskiver og frisk rosmarin
Fremgangsmåde:
- Hak kødet til fars.
- Skær leveren i små stykker, og steg dem hurtigt og forsigtigt i smørret.
- Hak løget fint, og svits det, uden at det tager farve.
- Stil ovnen på 200 °C.
- Bland farsen med lever og løg.
- Tilsæt æg, fløde, bouillon, salt, peber, ribsgelé og persille.
- Hæld blandingen i et smurt ildfast fad, som kan rumme ca. 11/2 liter.
- Stil formen tildækket med folie i ovnen, og efter en time er pateen færdig. Brug et stegetermometer. Kernetemperaturen bør være 75 °C.
- Lad pateen køle af, gerne på køl i et døgn, idet smagen derved modnes.
Servering:
Serveres med sprøde baconskiver, groft brød og gerne med lidt surt til. Salat passer også fint til patéen.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken