Rådyrpaté

Antal personer: 4 prs.
300 g rådyrfars 200 g flæskefars Ca. 400 g rådyr- eller kyllingelever 2 spsk. smør 200 g friske svampe (champignon, kantarel eller lignende) 1 løg 2 æg 2 dl piskefløde
1 dl grønsagsbouillon 2 tsk. salt 1/2 tsk. peber 1 tsk. ribsgelé 1/2 tsk. smuldret rosmarin 1 dl finthakket persille Pynt: baconskiver og frisk rosmarin

Fremgangsmåde:

  1. Hak kødet til fars.
  2. Skær leveren i små stykker, og steg dem hurtigt og forsigtigt i smørret.
  3. Hak løget fint, og svits det, uden at det tager farve.
  4. Stil ovnen på 200 °C.
  5. Bland farsen med lever og løg.
  6. Tilsæt æg, fløde, bouillon, salt, peber, ribsgelé og persille.
  7. Hæld blandingen i et smurt ildfast fad, som kan rumme ca. 11/2 liter.
  8. Stil formen tildækket med folie i ovnen, og efter en time er pateen færdig. Brug et stegetermometer. Kernetemperaturen bør være 75 °C.
  9. Lad pateen køle af, gerne på køl i et døgn, idet smagen derved modnes.

Servering:

Serveres med sprøde baconskiver, groft brød og gerne med lidt surt til. Salat passer også fint til patéen.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken