Rådyrleverposte

250 g rådyrlever 50 g fersk spæk 21/2 dl suppe (kogevandet fra spækken) 3 æg 1 løg Timian
Laurbær 30 g hvedemel 2-3 ansjosfileter Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Klargør leveren, og skær den i passende stykker, som kan komme gennem kødhakkeren.
  2. Skær spæk i strimler, og kog det i ca. 5 minutter i ca. 8 dl vand med timian, laurbær og knust peber.
  3. Tag spækket op, og lad det køle lidt af. Kør det sammen med lever, ansjos og løg gennem kødhakkeren, og rør det så med salt, mel og dernæst æggene et ad gangen. Til sidst kommes suppen i.
  4. Smag til med salt og peber, og bag så en lille prøve, inden du bager levermassen i vandbad i en brød- eller postejform. Leverpostejmassen vil være forholdsvis tynd, men får den rette konsistens efter
    bagning. Bagetid ca. 50-60 minutter ved 170-180 grader.

Tips:

Leverpostejen er velegnet til nedfrysning. Den bliver dog mest lækker, hvis man fryser den rå masse og først bager den efter frysning. Man kan også blande dyreleveren med svine- eller kalvelever i et hvilket som helst forhold, der når op på samme mængde lever til denne portion. Leverpostejen kan selvfølgelig også laves af lever fra kronvildt eller dåvildt. Ligeledes kan fuglelever anvendes.