Nøddefilet med hvidløg, bagte rødbeder og rødløg
Antal personer: 4 prs.
Ingredienser:
Ca. 600-800 g rådyrfilet
----------------
Nøddemix:
50 g valnødder
50 g hasselnødder
1 spsk. rasp
2 fed hvidløg
Lidt purløg
----------------
Bagte rødløg:
4 rødløg
Lidt olie
4 stilke frisk timian
----------------
Rødvinssauce:
1 finthakket skalotteløg
1½ dl rødvin
½ liter vildtfond eller grønsagsbouillon
Lidt maizena
Salt og peber
Ribsgele
----------------
Bagte rødbeder:
4 små rødbeder
Lidt olie
Salt
Fremgangsmåde:
Rødvinssauce:
- Det finthakkede skalotteløg bringes i kog sammen med rødvinen, og vinen koges ind til en tredjedel.
- Tilsæt fond eller bouillonen, og kog ind til det halve. Jævn saucen med lidt maizena, og smag den til med salt, peber og lidt ribsgele.
Nøddemix:
- Nødderne blendes – men husk, det må ikke være for fint – sammen med raps og pillede hvidløg.
- Det hele ristes på en tør pande, til det får lidt farve.
- Når det er nedkølet, tilsættes fint snittet purløg.
Bagte rødbeder:
- Pensl de små rødbeder med lidt olie, drys dem med salt, og pak dem ind i stanniol.
- Bag rødbederne ved 160 grader i ovnen i ca. 45-60 minutter, afhængig af størrelse.
- Stik i dem med en kniv. De skal slippe kniven.
- Pak derefter rødbederne ud, og pil skrællen af dem inden servering. De serveres varme.
Bagte rødløg:
- Skær enderne af rødløgene, og skræl dem, skær et kryds i toppen, og stil dem på bagepapir.
- Der hældes lidt olie på hvert løg, og de krydres på toppen med salt og lidt frisk timian.
- Bages i ovnen sammen med rødbederne.
- Den første halvdel af tiden tildækkes de med stanniol.
Dyrefilet:
- Skær rygfileterne af ryggen. Fjern eventuelle sener og hinder fra kødet.
- Læg dem på bagepapir, og krydr dem med salt og peber.
- Sæt dem i en ovn, forvarmet til 200 grader, og steg dem, til de har en kernetemperatur på 62 grader, stegetiden er kun ca. 10-15 minutter.
- Inden servering dyppes kødet i saucen og vendes i nøddemixet.
Servering:
Kødet skæres herefter ud i passende stykker. Serveres med de bagte løg og rødbeder. Her serveret med smørstegte svampe og gulerødder i to farver. Gulerødderne er kogt ganske lidt i to dele hvidvinseddike og en del vand, smagt til med sukker og lidt salt.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken