Hot vintersuppe
Antal personer: 4 prs.
400 g vildtkød – bov, bryst eller halskød
100 g bacon i tern
Olivenolie
3 løg
1/2 knoldselleri
2 gulerødder
4 fed hvidløg
8 mellemstore kartofler
2 røde peberfrugter
2 dåser flåede tomater
1 1/2 l grønsagsbouillon
2-3 spsk. paprika
Chili efter smag og behag
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Skær kødet i mellemstore tern. Man kan stort set bruge alle udskæringer, men de mere beskedne er glimrende i denne sammenhæng, da suppen skal koge, til alt er mørt.
- Skræl løg, gulerødder og selleri, og skær dem i små tern. Peberfrugterne befries for kerner og skæres i ganske tynde strimler. Kartoflerne skrælles og skæres i mellemstore tern.
- Steg bacon i suppegryden, til det er gyldent, og tag det op. I fedtet svitses løgene og hvidløgene let, til de er klare. Tag løgene op og sæt dem til side.
- Kødet pudres med paprika, og brunes i gryden i olivenolien under konstant omrøring. Pas på, for paprika brænder nemt på.
- Tilsæt gulerødder og selleri, og lad det stege med et øjeblik. Kom løg, hvidløg og ristet bacon tilbage i gryden, tilsæt flåede tomater og bouillon, og lad suppen koge i en times tid, eller til kødet er mørt.
- Kom kartofler og peberstrimler i suppen, og lad den koge stille, til alt er mørt.
Servering:
Smag til med salt og peber og måske en anelse rørsukker, og server suppen rygende varm, eventuelt med en klat cremefraiche og godt brød til.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken