Grillede retter af hakket vildtkød - Vildtfarserede kartofler
Vildtfarserede kartofler er et både godt, billigt og mættende måltid og nemt at lave, da det kan forberedes i god tid. En ret, der kan serveres både sommer og vinter, da mange i dag griller hele året rundt. Kartoflerne kan dog også tilberedes i ovnen.
Antal personer: 4 prs.
Ingredienser:
4-8 bagekartofler
400 g hakket vildtkød
100 g bacon i tern
1 lille løg
1 dl fløde
½ dl tomatpuré
Lidt olie og smør
Salt og peber
200 g revet ost
Fremgangsmåde:
- Vask kartoflerne grundigt, og pak dem ind i stanniol. Bag dem herefter ca. 1 time og 15 minutter ved 200 grader.
- Pil, og hak løget.
- Brun det hakkede kød, baconen og løget af på en stegepande i varm olie, og krydr med salt og peber.
- Kom tomatpuréen og fløden ved, og lad det simre let.
- Når kartoflerne er bagte, tages de ud af stanniolen, og der skæres et låg af kartoflerne.
- Udhul kartoflerne med en ske, og del indholdet i mindre stykker. Bland det med farsen, og tilsæt et par spiseskefulde smør. Smag det eventuelt til med yderligere salt og peber.
- Kom fyldet i kartoflerne.
- Drys herefter revet ost ovenpå.
- Stil de fyldte kartofler på grillen, og grill dem ved indirekte varme under låg i 15-20 minutter, til de er helt varme, og osten er smeltet.
Servering:
Kartoflerne serveres rygende varme med en lækker salat og grillede majs. Server koldt hvidløgssmør til retten.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken