Grillede retter af hakket vildtkød - Vildtdeller med kokos, chili og nødder
Anderledes frikadeller med asiatisk islæt – meget velsmagende. På grillen er de nemmest at stege, hvis man har en grillplade til sin grill. Alternativet er en grillbakke med lidt olie i bunden.
Antal personer: 4 prs.
Ingredienser:
300 g hakket vildtkød
200 g hakket gris
1 tsk. salt og lidt peber
1 æg
1 løg
½ rød chili
1½ dl kokosmælk
½ tsk. karry
1-2 spsk. hakkede pinjekerner
2 spsk. hvedemel
Lidt olie eller smør til stegning
Fremgangsmåde:
- Hak løget fint.
- Rør farsen med salt, derefter æg, det hele røres godt igennem.
- Tilsæt det hakkede løg, og rør farsen igen. Tilsæt så kokosmælken og resten af ingredienserne. Konsistensen på farsen kan justeres med lidt hvedemel.
- Form farsen til fine frikadeller med en ske.
- Steg dellerne i en anelse olie eller smør på en stegeplade på grillen.
- Tjek temperaturen med et stegetermometer. Frikadeller er færdige, når kernetemperaturen er 75 grader.
Servering:
Server dellerne lige fra grillen – rygende varme. Som tilbehør kan anbefales en rissalat eller en salat med frugt. Til det hele serveres gerne friskbagt brød og persillesmør.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken