Grillede retter af hakket vildtkød - Mozzarella i vildtfars
Mozzarellakugler indpakket i vildtfars er en lille lækker ting, der kan bruges som snack, tapas, forret eller stegeret, eventuelt med en lækker salat til. Her i opskriften er der brugt bacon, hvilket giver en god kombination sammen med osten og vildtfarsen.
Ingredienser:
300 g hakket vildtkød
1 æg
1 spsk. rasp
1½ tsk. allroundkrydderi fra Santa Maria
Lidt salt og peber
1 pose minimozzarellakugler
Bacon i skiver
Små tandstikkere af træ
Farsen foldes om mozzarellakuglerne og omvikles med bacon, som fastholdes med tandstikkere.
Fremgangsmåde:
- Rør farsen med æg og rasp, tilsæt allroundkrydderi, salt og peber.
- Tag en lille klump fars, og mas en lille flad bøf ud af den. Læg en mozzarellakugle i den, og vikl farsen omkring osten, så den danner en kugle lidt mindre end en golfbold.
- Vikl dernæst en halv skive bacon omkring, og stik en pind igennem, så det holder sammen.
- Fortsæt, indtil der ikke er mere fars og mozzarella.
- Er der yderligere fars, kan den anvendes til vildtfrikadeller.
- Læg kuglerne på en varm grill, og steg dem, til baconen er godt sprød.
- Tag en kugle, og tjek, om kødet er gennemstegt, ellers steges kuglerne selvfølgelig lidt længere tid ved svag varme.
Servering:
Server dem rygende varme, gerne med lidt salat og en dip til. Sidstnævnte kunne være en cremefraichedressing eller en sød chilisauce.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken