Grillede retter af hakket vildtkød - Fyldte ølbøffer
Bacon og hakket vildtkød er altid en god kombination. Her er farsen formet omkring en øldåse, så der er plads til lækkert fyld i bøffen. En både skøn og sjov måde at lave det på, og hvor fyldet kan sammensættes, som man selv ønsker det.
Antal personer: 4 prs.
Ingredienser:
800 g hakket vildtkød
1½ tsk. kartoffelmel
2 spsk. worchestersauce
3 tsk. allroundkrydderi fra Santa Maria
Ca. 2 spsk. øl
Salt og peber
----------------
Forslag til fyld:
Forårsløg, rød peberfrugt og svampe
----------------
Topping:
Revet ost (din favorit ost)
Fremgangsmåde:
- De grønsager, man ønsker at bruge til fyld, rengøres og snittes fint.
- Herefter steges de i lidt olie eller smør uden at tage farve og krydres med salt og peber.
Ølbøffer:
- Bland det hakkede vildtkød med de øvrige ingredienser.
- Form fire faste kugler af denne fars med en diameter, så en dåse kan trykkes ned i bøffen.
- Form kødet op ad øldåsen som vist på billedet, og læg to skiver bacon om hver, de trykkes godt fast i farsen.
- Tag dåsen væk, og fyld dine bøffer med fyldet, hvorefter de toppes med rigelig revet ost.
- Læg dem forsigtigt på grillen, eventuelt på en stegeplade eller i en alubakke. Læg låget på grillen, og steg bøfferne 30-40 minutter ved ikke alt for hård varme. De skal ikke vendes undes tilberedningen.
Form kødet op ad øldåsen som vist på billedet og læg to skiver bacon om hver bøf; de trykkes godt fast i farsen.
Ølbøfferne grilles forsigtigt uden at vendes.
Servering:
Bøfferne kan serveres med burgerboller og salat eller med lækkert tilbehør tilpasset efter årstiden, eksempelvis salat, grillede majs, kartoffelsalat eller andre kartofler.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken