Grillede retter af hakket vildtkød - Fyldte ølbøffer

Bacon og hakket vildtkød er altid en god kombination. Her er farsen formet omkring en øldåse, så der er plads til lækkert fyld i bøffen. En både skøn og sjov måde at lave det på, og hvor fyldet kan sammensættes, som man selv ønsker det.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 800 g hakket vildtkød 1½ tsk. kartoffelmel 2 spsk. worchestersauce 3 tsk. allroundkrydderi fra Santa Maria Ca. 2 spsk. øl Salt og peber
---------------- Forslag til fyld: Forårsløg, rød peberfrugt og svampe ---------------- Topping: Revet ost (din favorit ost)

Fremgangsmåde:

  1. De grønsager, man ønsker at bruge til fyld, rengøres og snittes fint.
  2. Herefter steges de i lidt olie eller smør uden at tage farve og krydres med salt og peber.

Ølbøffer:

  1. Bland det hakkede vildtkød med de øvrige ingredienser.
  2. Form fire faste kugler af denne fars med en diameter, så en dåse kan trykkes ned i bøffen.
  3. Form kødet op ad øldåsen som vist på billedet, og læg to skiver bacon om hver, de trykkes godt fast i farsen.
  4. Tag dåsen væk, og fyld dine bøffer med fyldet, hvorefter de toppes med rigelig revet ost.
  5. Læg dem forsigtigt på grillen, eventuelt på en stegeplade eller i en alubakke. Læg låget på grillen, og steg bøfferne 30-40 minutter ved ikke alt for hård varme. De skal ikke vendes undes tilberedningen.

Form kødet op ad øldåsen som vist på billedet og læg to skiver bacon om hver bøf; de trykkes godt fast i farsen.

Ølbøfferne grilles forsigtigt uden at vendes.

Servering:

Bøfferne kan serveres med burgerboller og salat eller med lækkert tilbehør tilpasset efter årstiden, eksempelvis salat, grillede majs, kartoffelsalat eller andre kartofler.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken