Grillede retter af hakket vildtkød - Cevapcici
Cevapcici er egentlig en ret, som stammer fra Balkan. Her anvendes der typisk oksekød og lam til retten, og der er i disse lande mange måder at krydre og tilberede det på. I denne opskrift er der anvendt hakket vildtkød, som giver retten en speciel karakter, hvilket den så absolut ikke bliver ringere af. Chili er undladt i denne opskrift, men det kan anbefales at tilføje chili i farsen.
Fremgangsmåde:
- Pil, og hak hvidløget fint.
- Persillen skylles og hakkes fint.
- Rør farsen med æg, persille, hvidløget, krydderier, mel, salt og peber.
- Ælt farsen rigtig godt sammen, og lad den stå koldt en halv time.
- Form farsen til 7-8 cm lange, fingertykke pølser.
- De små cevapcici kan grilles, som de er. Men her i opskriften er de dog stukket på små grillspyd, som gør, at de er væsentligt nemmere at vende på grillen.
- Grill kødet på direkte ikke alt for hård varme, og vend det jævnligt.
Tips:
Mel og æg kan undværes, men er med til, at farsen binder og holder godt sammen. Det er vigtigt, at farsen æltes rigtig godt, så den ikke falder fra hinanden, når kødet steges.
Servering:
Cevapcici serveres varme. De kan serveres med stegte bløde løg sammen med en god salat og eventuelt med stegte kartofler til. En lækker måde er også at servere dem i pitabrød med salat – sammen med en lækker cremefraichedressing.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken