Grillede retter af hakket vildtkød - Baconbombe
Baconbomben er reelt et farsbrød med bacon-netværk omkring. Sidstnævnte gør, at det ser fantastisk ud, derfor er det her flettet. Baconbomben er nem at lave og smager fremragende. Derudover kan man selv tilsætte farsen andre ingredienser, så man sætter sit eget præg på retten. Baconbomben skæres i skiver ved bordet, så gæsterne får synet af det flotte baconflet.
Antal personer: 6 prs.
Ingredienser:
600 g hakket vildtkød
1½ tsk. salt og lidt peber
1 lille løg
1-2 fed hvidløg
1 æg
1 dl mælk
½-1 dl rasp
Fremgangsmåde:
- Pil løget, og hak det fint.
- Steg baconternene sprøde.
- Rør farsen sej med saltet, og tilsæt lidt peber, det finthakkede løg og knust hvidløg.
- Æg, mælk og rasp æltes i farsen, til den ikke klumper, justér mængden af rasp, til konsistensen på farsen passer.
- Lad farsen stå at trække 15 minutter i køleskabet.
- Imens flettes baconskiverne som vist på billedet.
- Tag farsen ud af køleskabet, og ælt ost og de sprødstegte bacontern i farsen. Disse to ingredienser kan dog udelades.
- Læg farsen på det flettede baconnet, og pak baconen omkring farsen.
- Vend baconbomben, så samlingen af baconen vender nedad, og læg stegen i en alubakke.
- Forvarm grillen, og stil bakken med farsbomben på indirekte varme. Luk låget, og steg bomben i ca. 60 minutter. Stegetiden afhænger selvfølgelig af, hvor tyk man har lavet stegen. Kan man styre temperaturen på grillen, så hold temperaturen på 150 grader.
- Tjek kernetemperaturen med et stegetermometer. Stegen er færdig, når kernetemperaturen er på 75 grader.
- Tag stegen ud, og lad den trække et kvarter, inden den skæres ud.
Servering:
Baconbomben skæres i skiver ved bordet, så gæsterne får synet af det flotte baconflet. Retten serveres for eksempel med nye kartofler og en lækker salat. Ønsker man sauce til, så kan en tomatsauce anbefales eller en kold barbecuesauce.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken