Frikassé af hjortebryst
Antal personer: 4 prs.
1 kg. bryst uden ben, 1½ - 2 kg med ben
2 gulerødder
2 løg
1 porre
½ knoldselleri
2 laurbærblade
10 hvide peberkorn
2½ dl fløde
Maizena eller smørbolle til jævning
Fremgangsmåde:
- Læg kødet i en gryde. Hæld så meget vand ved, at det dækkes.
- Kog op, hæld vandet fra, og skyl kødet i koldt vand. Vask gryden, og læg kødet tilbage. Hæld nyt vand på, kog det op, og skum af.
- Læg grønsager og krydderier i gryden, og lad kødet simre under låg i 1½ - 2 timer, til det er helt mørt.
- Tag kød og grønsager op, pil kødet fra benene, og skær det i firkanter på ca. 2 x 2 cm. Grønsagerne skæres i grove tern.
- Hæld fløden ved, og lad suppen koge op. Jævn det med maizena eller en smørbolle.
- Smag saucen til med salt og peber.
- Kom kød og grønsager forsigtigt i saucen igen.
Servering:
Den færdige frikassé serveres med nye kartofler og friskhakket persille. Friske grønne asparges passer godt til retten.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken