Dyrefilet med basilikumpesto i serranoskinke

KOMBINATIONEN AF BASILIKUMPESTO og den røgede og salte serranoskinke passer fint til vildt. Skinken bliver sprød under tilberedning og afgiver samtidig en masse smag til kødet.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: Ca. 600-800 g dyrefilet Salt og peber 6-8 skiver serranoskinke Kødsnor ----------------
Basilikumpesto: 1 dl olivenolie 2 fed hvidløg 1 spsk. pinjekerner 1 potte basilikum Salt og peber

Fremgangsmåde:

Basilikumpesto:

  1. Hvidløgene pilles og kommes i en passende skål med lidt salt, olie, basilikum og pinjekerner.
  2. Blend det til en letflydende masse.
  3. Smag til med salt og peber. Pinjekernerne kan evt. ristes på en tør pande, inden de blendes med.

Dyrefilet med basilikumpesto i serranoskinke:

  1. Skiverne af serranoskinken lægges taglagt.
  2. Ovenpå lægges dyrefileten, som smøres med pestoen på alle sider.
  3. Serranoskinken foldes omkring fileten, og stegen snøres med kødsnor for at holde på skinken.
  4. På en hed pande brunes stegen nu i lidt olie. Den skal være gyldenbrun. Brun den ca. 1½-2 minutter på hver side, altså på alle fire sider.
  5. Stegen lægges i en bradepande og drysses med en anelse salt og peber.
  6. Steges færdig i en forvarmet ovn ved 200 grader.
  7. Stegetiden afhænger af varighed og temperatur under afbruningen, men ca. 8-10 minutter i ovnen eller til en kernetemperatur på ca. 65 grader er nået, alt afhængig af hvor rød man vil have fileten. Lad den herefter stå og trække lidt, inden den skæres ud.

Servering:

Snoren pilles af, og dyrefileten skæres i 4-5 cm tykke skiver og anrettes. Det er en ret, der kan serveres med stort set alle saucetyper – eller en hvidløgskryddersmør som et alternativ til sauce. Retten kan serveres med stort set alle kartoffeltyper og salat eller årstidens grønsager.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken