Dyrefilet i svampesauce

ET godt vildt alternativ til f.eks. julefrokostbordet.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 1 dyrefilet, 450-500 g Salt og peber 300 g svampe 1 løg
Lidt olie og smør 1 dl grønsagsbouillon 2½ dl piskefløde Hakket persille

Fremgangsmåde:

  1. Klargør fileten ved at fjerne hinder og sener. Skær den ud i tre cm tykke skiver. Dup dem tørre med køkkenrulle, stil dem på højkant, og tryk dem lidt med hånden,
    krydr med salt og peber.
  2. Rengør svampene, og skær dem i passende skiver eller stykker, og hak løget.
  3. Skiverne af fileten steges gyldenbrune, ca. et minut på hver side på en glohed pande, hvorefter de lægges i en ildfast skål/fad.
  4. Rist svampene på panden i fire-fem minutter. Tilsæt salt og peber, og fordel dem over kødet.
  5. Tilsæt lidt smør på panden, og svits de hakkede løg i tre-fire minutter. Hæld bouillon og fløde på panden ved løgene, og lad det småkoge nogle få minutter.
  6. Smag til med salt og peber, og hæld saucen over bøfferne. Sæt fadet i ovnen ca. 15 minutter ved 200 grader.

Servering:
Serveres rygende varm, pyntet med grofthakket persille, gerne med groft rugbrød og lidt syltede asier eller syltede agurker til.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken