Deller af sommerbuk med stegte sommerkartofler og babyspinat

Let sommermad af vildt, der også kan nydes om vinteren.

Antal personer: 4 prs.
300 g hakket vildtkød af f.eks. bryst, hals eller bov 200 g hakket gris 1 tsk. salt 1 æg 3-4 spsk. madlavningsfløde 4-5 spsk. rasp Lidt olie til stegning
Kartofler: 800 g små nye kartofler 2 spsk. olie Salt og peber 1 bakke babyspinat

Fremgangsmåde:

  1. Skrub og skyl kartoflerne godt, de behøver ikke at blive skrællet. Dup dem tørre med f.eks. køkkenrulle, og skær dem i halve.
  2. Læg kartoflerne i et ovnfast fad på bagepapir. Dryp olien over, og drys med salt og peber.
  3. Steg kartoflerne midt i ovnen, til de er gyldne og møre, ca. 20-30 minutter ved 200 grader.
  4. Bland hakket kød med salt og æg. Rør fløden i lidt ad gangen.
  5. Form farsen til små frikadeller, og læg
    dem på et rent skærebræt, du har gjort vådt (så de ikke hænger fast). Vend så frikadellerne i raspen.
  6. Opvarm olie på en stegepande, og steg frikadellerne gyldne på alle sider, til de er gennemstegte.


Servering:

Server frikadellerne med de stegte kartofler, som inden servering blandes med de skyllede spinatblade.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken