Deller af sommerbuk med stegte sommerkartofler og babyspinat
Let sommermad af vildt, der også kan nydes om vinteren.
Antal personer: 4 prs.
300 g hakket vildtkød af f.eks. bryst, hals eller bov
200 g hakket gris
1 tsk. salt
1 æg
3-4 spsk. madlavningsfløde
4-5 spsk. rasp
Lidt olie til stegning
Kartofler:
800 g små nye kartofler
2 spsk. olie
Salt og peber
1 bakke babyspinat
Fremgangsmåde:
- Skrub og skyl kartoflerne godt, de behøver ikke at blive skrællet. Dup dem tørre med f.eks. køkkenrulle, og skær dem i halve.
- Læg kartoflerne i et ovnfast fad på bagepapir. Dryp olien over, og drys med salt og peber.
- Steg kartoflerne midt i ovnen, til de er gyldne og møre, ca. 20-30 minutter ved 200 grader.
- Bland hakket kød med salt og æg. Rør fløden i lidt ad gangen.
- Form farsen til små frikadeller, og læg
dem på et rent skærebræt, du har gjort vådt (så de ikke hænger fast). Vend så frikadellerne i raspen. - Opvarm olie på en stegepande, og steg frikadellerne gyldne på alle sider, til de er gennemstegte.
Servering:
Server frikadellerne med de stegte kartofler, som inden servering blandes med de skyllede spinatblade.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken