Chokolademarengs med sprødt dyrekød og lakrids
Antal personer: 4 prs.
Ingredienser:
1½ pasteuriseret æggehvide
150 g sukker
1/4 tsk. klar eddike
50 g mørkt chokolade
Bagepapir
-----------------
Sprødt dyrekød:
2-3 skiver røget dyrekølle
1,5 dl fløde
Lakridssauce (kan købes i de fleste specialbutikker)
Fremgangsmåde:
- Pisk æggehvider, sukker og eddike til en stiv marengs, hvor man kan fornemme, sukkeret er pisket ud i massen.
- Hak chokoladen fint, og vend den op i massen.
- På bagepapir lægges klatter i passende størrelse af chokolademarengsen eller endnu bedre: Det sprøjtes i klatter gennem en sprøjtepose med stjernetyl. Der skal bruges to stk. pr. person til denne dessert. Fire klatter, som glattes flade med en ske dyppet i vand (til bund), og fire høje klatter, som anvendes til top på desserten.
- De bages i ca. to timer ved 100 grader og afkøles.
Sprødt dyrekød:
- I en ovn forvarmet til 200 grader fordeles skiverne af røget dyrekød ud på bagepapir. De skal stege ca. fem-syv minutter på hver side, til de er helt sprøde, hvorefter de tages ud og køles ned. De afkølede skiver hakkes nu fint med en kokkekniv.
- Fløden piskes til flødeskum, og i fløden vendes det nu sprøde smuld af det røgede dyrekød. Gem lidt til pynt.
Servering:
På tallerkener kommes som bund lidt af lakridssaucen. Herpå lægges de flade marengsbunde. Oven på dem lægges fløden irørt det sprøde dyrekød, og endelig toppes det med den sidste marengs som på fotoet. Drys som pynt det sidste hakkede sprøde dyrekød, og pynt gerne med lidt citronmelisse.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken