Bruschetta med røget dyrekød og agurkerelish
ET godt vildt alternativ til en ret på f.eks. julefrokostbordet
Antal personer: 4 prs.
Ingredienser:
Skiver af røget dyrekølle
1 flute
Lidt olivenolie
2 tomater
Revet ost
Friske basilikumblade
----------------
Agurkerelish:
½ dl lys eddike
½ dl vand
1 spsk. sukker
Salt og peber
1 tsk. maizena
1 løg
1 stor agurk
Fremgangsmåde:
Agurkerelish:
- Pil og hak løget fint, mens sukker, salt og peber bringes i kog i eddiken i en passende gryde.
- Rør maizenaen ud i vandet, og rør det i den varme eddike. Kog lagen i et par minutter, tag gryden væk fra varmen, og tilsæt de hakkede løg. Lad det herefter stå og køle helt ned.
- Flæk agurken på langs, og fjern alle kernerne. Hak agurken helt fint eller skær den i fine små tern. Vend den hakkede agurk i lagen, og smag til med salt.
Bruschetta:
- Skær fluten i 1 ½ cm tykke skiver, og pensl skiverne med olivenolie, sæt dem i ovnen på bagepapir ved 200 grader i fem minutter.
- Tag dem ud, og kom en tomatskive og en tsk. agurkerelish oven på hver. Kom rigeligt revet ost oven på og øverst en kvart skive røget dyrekølle.
- Gratinér dem herefter i ovnen i ca. seks minutter ved 200 grader.
Servering:
Pynt med friske basilikumblade, og de er klar til servering. Serveres rygende varme.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken