Vinmarinerede smådykkere
Antal personer: 4 prs.
1/2-1 dykand pr. person – afhængig af størrelse
Salt og peber
2 spsk. smør eller margarine
3-4 dl marinade
-
Marinade:
1 løg
1 gulerod
8 dl rødvin
1 spsk. peberkorn
1 spsk. knust enebær
1 laurbærblad
3 spsk. olie
-
Sauce:
Hvedemel
Smør
Stegesky
Kaffefløde
Ribsgelé
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Klargør fuglene, og læg dem i en kraftig pose. Skræl løg og gulerod, skær dem i skiver og bland dem med resten af ingredienserne til marinaden.
- Hæld marinaden ned til fuglene. Luk posen grundigt, og stil den i køleskabet 3-4 timer. Vend posen et par gange undervejs.
- Tag fuglene op, og tør dem af med køkkenrulle. Varm smør eller margarine i en stegegryde, kom fuglene i, og brun
dem godt. Salt dem let, og spæd med marinaden, så det næsten dækker. Lad dem småstege under låg, til de er møre, ca. 1 1/2 time, og spæd eventuelt undervejs med mere marinade. Tag dem op, og lad dem hvile under folie.
Sauce:
Smelt lidt smør, og tilsæt mel. Kog stegeskyen op, og jævn den med smørbollen. Tilsæt fløde og smag til med salt, peber og ribsgelé.
Servering:
Fuglene halveres og serveres med hvide kartofler og saucen til. Gerne med let kogte rodfrugter og tyttebær.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Viltdkokken