Snepper med svampe, vilde bær og kokosris
DENNE LILLE FUGL bør på ingen måde ligge for længe i dybfryseren. Højst firefem måneder – da det er en forholdsvis fed fugl. Ligger den for længe, vil det tynde fedtlag blive harsk, og det bevirker, at fuglen bliver uspiselig. Har man mulighed for det, bør den spises friskskudt, men lad den gerne hænge cirka ét døgn. For smagens skyld renses den først lige før tilberedningen.
Antal personer: 4 prs.
4-6 snepper
Olie/smør
Salt og peber
2 laurbærblade
250 g svampe
250 g vilde bær (f.eks. brombær)
4 fed hvidløg
2 dl rødvin
Ris i kokusmælk:
4 dl basmatiris
2 1/2 dl vand
2 1/2 dl kokosmælk fra dåse
Lidt salt
Cashewnødder, pinjenødder eller andre nødder
Fremgangsmåde:
- Snepperne klargøres og aftørres og steges gyldenbrune i en gryde i lidt olie.
- De krydres let med salt og peber, tages op og ombindes med et stykke bacon, hvorefter de lægges i et ildfast fad.
- Knus hvidløgene, og kom dem i fadet med laurbærbladene og rødvinen.
- Sæt fadet i en varm ovn, 200 gr i ca. 40 minutter. De sidste 20 minutter lægges stanniol over.
- Den smule stegesky, der eventuelt bliver tilbage, kan jævnes med lidt maizena og smages til med salt og peber, hvorefter saucen er klar til servering.
Svampe:
De rengjorte svampe svitses i lidt smør på en pande og krydres med salt og peber.
Ris i kokosmælk:
- Vand og kokosmælk bringes i kog, risene tilsættes (husk først at skylle risene grundigt).
- Risene koger i 10 minutter og hviler i 10 minutter. Så er de klar.
- Pynt med nødder, der er ristet på tør pande.
Anretning:
Læg svampene i bunden af en tallerken og læg de stegte snepper ovenpå. Drys bærrene over og server med kokosris
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken