Sensommersalat med vildandebryst
En dejlig salat til en sensommeraften.
Fremgangsmåde:
Salaten:
Salaten skylles og stilles til afdrypning. Peberfrugten og radiserne skylles og skæres i tynde strimler.
Dressingen:
Rør dressingen sammen af olivenolien, senneppen, balsamicoen og rørsukkeret. Smag den til ved at justere sur-/sødheden henholdsvis balsamico og sukker, til man får den smag man bedst synes om. Lige inden servering vendes dressingen i salaten.
Klargøring og stegning af andebryst:
- Klargør andebryststykkerne ved at skære dem fra skroget og soignér dem. Er bryststykkerne fra plukkede fugle, skal skindet ridses med en skarp kniv.
- Drys med peber fra kværn. Lad smørret blive gyldent i en lille pande, og steg derefter andebryststykkerne ved ikke alt for hård varme i ca. 15 minutter.
- Tag kødet af panden og drys med salt. Lad det hvile tildækket med alufolie i ca. 10 minutter.
Ristning af svampe:
Steg nu svampene på panden i gyldent smør i ca. fire minutter. Drys med salt og peber, og hold svampene lune.
Servering:
Anret salaten på en tallerken, og læg de stegte svampe i midten. Skær brystkødet i tynde skiver og fordel skiverne omkring svampene. Læg yderligere lidt af dressingen på. Pynt med purløgsstilke, friske korianderblade (evt.) og friske bær. Server eventuelt lidt lækkert brød til og dertil koldt smør.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken