Salat med orangemarineret vildandebryst (Forret)
En dejlig forret med smag af orange.
Fremgangsmåde:
Marinering af andebryst:
Bland marinaden af fintrevet skal og saft af en appelsin, soja, honning, olie og revet ingefær. Hæld det i en plastpose. Kom kødet i posen, og luk den tæt. Lad kødet marinere mindst to timer – gerne et døgn i køleskabet.
Stegning:
Tag kødet op af marinaden, og dup det tørt. Kom lidt olie på en stegepande, og varm det op. Brun andebryststykkerne i varm olie ca. et minut på hver side, så de tager farve. Steg derefter kødet ved svag varme i ca. 8-10 minutter – vend af og til. Tag andebryststykkerne af panden, og drys med salt. Lad dem hvile tildækket i ca. 10 minutter.
Dressing og salat:
Pisk fløde og balsamicoeddike sammen, og smag til med sukker. Vend den skyllede og afdryppede salat heri. Salaten har godt af at trække en times tid.
Servering:
Skær kødet i tynde, skrå skiver, og anret dem på salaten. Pynt med appelsinfileter, bær og panderistede pekannødder. Der pyntes med balsamico tilsmagt med rigeligt sukker.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken