Pandekager med fasansouffléfars

EN LET OG lækker ret, som er velegnet som frokostret, forret eller let stegeret. Rullerne kan også skæres ud og bruges som tilbehør til stegte fasaner. En ret, som kan serveres året rundt, selv på varme sommerdage. Den er nem at lave og kan rent faktisk sagtens laves dagen i forvejen. Farsen kan tilsmages med krydderurter efter behag, og den færdige ret kan kombineres med diverse dressinger og går fint sammen med mange forskellige typer salat.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: Pandekager: 150 g hvedemel 1 æg 2½ dl mælk Lidt salt Fedtstof til stegning
---------------- Fars: Ca. 150 g fasanbrystkød uden skind 1 æggehvide Ca. 1½ fløde Salt og hvid peber

Fremgangsmåde, pandekager:

  1. Ingredienserne røres sammen til en tyndtflydende dej, hvoraf der bages tynde pandekager.

Fremgangsmåde, souffléfars:

  1. Fasanbrystkød uden skind og sener skæres i passende stykker og blendes i en foodprocessor. Der køres lidt salt og hvid peber i farsen, og den blendes forsigtigt med æggehvide og fløde. Hakkede krydderurter kan eventuelt tilsættes.

Fremgangsmåde, fasanpandekager:

  1. Pandekagerne smøres med et 2-3 mm tykt lag souffléfars og rulles fast sammen.
  2. De lægges i et smurt fad, der tilsættes en smule grønsagsbouillon, og de tildækkes med stanniol eller låg.
  3. Fadet stilles i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Servering:

Retter serveres med salat og gerne med en cremefraichedressing, frugtchutney eller Tacosauce.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken