Lun salat med linser og vildtfuglelever Fremgangsmåde:
Antal personer: 4 prs.
2 dl små linser
Lidt smør
1-2 stængler bladselleri
Ca. 5 dl grønsagsbouillon
1-2 slags salater (f.eks. romaine og rucola)
2 syrlige æbler + lidt citronsaft
Fuglelever, mængde efter behov
Salt og kværnet peber
Dressing:
1 spsk. balsamico eller rødvinseddike
1 spsk. honning
1 dl vand eller bouillon
2 spsk. olie
-
Tilbehør:
Brødcroutoner
Fremgangsmåde:
- Skyl linserne godt.
- Snit bladselleristænglerne på skrå, og svits dem i lidt smør i en gryde.
- Kom linser og bouillon ved, og lad det koge i 25 minutter. Hæld evt. overskydende væske væk.
- Skyl og slyng salaterne, og skær romainesalaten i mindre stykker.
- Fordel dem på tallerkenerne med tynde æblebåde over (dryp let med citronsaft).
- Fordel de lune linser ovenpå.
- Dup leverstykkerne tørre med køkkenrulle, og skær dem eventuelt i mindre stykker.
- Brun dem ved kraftig varme, og krydr med rigeligt salt og peber.
- Lad dem stege et par minutter, tag dem af, kom eddike og honning på panden.
- Kom vand eller bouillon ved, og lad det koge ind.
- Pisk det i olien, og smag til.
- Kom den lune lever på salaten, og dryp dressingen over.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken