Gråand med bagte urter, svampe og pebersauce
Unge vildænder er mest velegnede til denne ret.
Antal personer: 4 prs.
2 ænder (a 550-850 g)
1 løg
1/2 porre
2 stilke blegselleri
2 gulerødder
1/2 skrællet knoldselleri
2-3 skrællede bagekartofler
4-5 stilke frisk timian
Olie til stegning
Salt og peber
Sauce:
2 1/2 dl grønsagsbouillon
2 1/2 dl fløde
2 1/2 dl cremefraiche, 18 %
1-2 tsk. sennep
1 tsk. syltede grønne peberkorn
1 spsk. sojasauce
-
Garniture:
Blandede svampe
Fremgangsmåde:
- Rengør og klargør ænderne.
- Varm lidt olie på en pande, og brun ænderne godt på alle sider.
- Rengør løg, porre, blegselleri, gulerødder, knoldselleri og kartofler. Skær dem i passende grove stykker og vend dem i lidt olie, salt og peber med nogle stilke frisk timian.
- Læg det hele i en smurt bradepande og læg ænderne ovenpå. Krydr gråænderne, og bag det i en varm ovn ved 200 grader i ca. 40 minutter.
- Sluk for ovnen, og lad det hele hvile 10 minutter inden servering.
Sauce:
Hæld eventuel væde fra bradepanden i en gryde. Tilsæt bouillon, fløde og peber korn, lad det koge fem minutter, og tilsæt cremefraichen. Varm det igennem, og smag til med sennep og soja.
Servering:
Parter gråænderne og server med de bagte urter, grønsager, smørstegte svampe og saucen.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken