Fasanmousse på ristet brød med æblesauce

Antal personer: 4 prs.
250 g kød af fasanbryst 250 g kyllingelever 2 fed hvidløg 2 laurbær 2 tsk. rosmarin 2 tsk. salt 1/2 dl portvin 3 plader husblas 4 dl fløde
Æblesauce: 2 syrlige æbler 1 dl æblecider 2-3 spsk. sukker - 2 spsk. rosiner 11/2 spsk. calvados eller brandy 4 skiver brød Smør til stegning Salat til pynt 2 tsk. hakkede pistacier eller pinjekerner

Fremgangsmåde:

  1. Skær fasankødet i strimler. Rens leveren. Bland kød og lever med knust hvidløg, laurbærblade, rosmarin, salt og portvin.
  2. Marinér det i to timer.
  3. Hak kød og lever, og stil det i køleskab.
  4. Forvarm ovnen til 100°C.
  5. Fyld farsen i en smurt form, og dæk den til med aluminiumsfolie. Bag den i et vandbad i 30-40 minutter, til en kernetemperatur på 60-65°C er nået. Tag den ud, og køl den af.
  6. Læg husblas i blød i koldt vand. Tag det op, og klem det meste af vandet ud af pladerne, og smelt husblaspladerne.
  7. Pisk fløden stiv, og vend den sammen med fars og husblas.
  8. Lad den stå koldt i 2-3 timer, før den anrettes.
  9. Skræl æblerne, og pil kernehuset ud. Del æblerne i både, og kog dem møre i cider og sukker. Mos æblerne til en glat sauce.
  10. Lad rosinerne trække i spiritussen i ca. 30 minutter. Tag dem op, og grovhak dem.
  11. Skær brødet i cirkler, og steg det i smør, til det bliver sprødt.


Servering:

Lav kugler af moussen med en ske dyppet i vand. Læg dem på brødet. Anret brødet på tallerkener, og hæld sauce omkring. Pynt gerne med lidt salat, og drys med rosiner og nødder.