Fasanmousse på ristet brød med æblesauce
Antal personer: 4 prs.
250 g kød af fasanbryst
250 g kyllingelever
2 fed hvidløg
2 laurbær
2 tsk. rosmarin
2 tsk. salt
1/2 dl portvin
3 plader husblas
4 dl fløde
Æblesauce:
2 syrlige æbler
1 dl æblecider
2-3 spsk. sukker
-
2 spsk. rosiner
11/2 spsk. calvados eller brandy
4 skiver brød
Smør til stegning
Salat til pynt
2 tsk. hakkede pistacier eller pinjekerner
Fremgangsmåde:
- Skær fasankødet i strimler. Rens leveren. Bland kød og lever med knust hvidløg, laurbærblade, rosmarin, salt og portvin.
- Marinér det i to timer.
- Hak kød og lever, og stil det i køleskab.
- Forvarm ovnen til 100°C.
- Fyld farsen i en smurt form, og dæk den til med aluminiumsfolie. Bag den i et vandbad i 30-40 minutter, til en kernetemperatur på 60-65°C er nået. Tag den ud, og køl den af.
- Læg husblas i blød i koldt vand. Tag det op, og klem det meste af vandet ud af pladerne, og smelt husblaspladerne.
- Pisk fløden stiv, og vend den sammen med fars og husblas.
- Lad den stå koldt i 2-3 timer, før den anrettes.
- Skræl æblerne, og pil kernehuset ud. Del æblerne i både, og kog dem møre i cider og sukker. Mos æblerne til en glat sauce.
- Lad rosinerne trække i spiritussen i ca. 30 minutter. Tag dem op, og grovhak dem.
- Skær brødet i cirkler, og steg det i smør, til det bliver sprødt.
Servering:
Lav kugler af moussen med en ske dyppet i vand. Læg dem på brødet. Anret brødet på tallerkener, og hæld sauce omkring. Pynt gerne med lidt salat, og drys med rosiner og nødder.