Fasaner i kuglegrill med citron, estragon og peberfrugtsalsa
Antal personer: 3 prs.
2 unge, plukkede fasaner
Salt og peber
Olivenolie
1 lille bundt frisk estragon
2 citroner
Peberfrugtsalsa:
2 gule peberfrugter
2 røde peberfrugter
1 løg
4 fed hvidløg
Frisk timian
1 bakke cherrytomater
Fremgangsmåde:
- Klargør fasanerne, dvs. de renses grundigt, skylles godt og tørres med køkkenrulle.
- Herefter bindes fasanerne op, efter at de er krydret indvendigt med salt og peber.
- De gnides grundigt ind i olivenolie.
- Lårene ridses ind til benet. I ridserne lægges frisk estragon og lidt revet citronskal.
- Under skindet på brystet lægges en skive citron og en dusk estragon, hvorefter hele herligheden krydres med salt og friskkværnet peber.
- Kuglegrillen tændes op med indirekte varme, dvs. der tændes i siderne.
- Fasanerne lægges i en alubakke, som placeres i midten, så kullene ikke brænder direkte under dem.
Peberfrugtsalsa:
- Peberfrugterne skæres i strimler, cherrytomaterne halveres, løgene hakkes, og det hele lægges i alubakken sammen med hvidløg og timian.
- Det hele grilles ved middel varme i ca. 1 time og 15 minutter, hvorefter det tages fra varmen. Det skal trække under stanniol i 10 minutter.
Anretning:
Lårene og bryststykkerne skæres af fuglene. Disse stykker deles hver i to eller skiveskæres, hvis man har mod på det, hvorefter fasanerne anrettes på varme tallerkener sammen med den varme salsa. Som yderligere garniture kan anbefales en lækker grøn salat og nye pillekartofler vendt i smør og persille.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken