Fasanbryst i spegeskinke med jalapenos og flødeost

ET godt vildt alternativ til en ret på f.eks. julefrokostbordet

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 2 fasaner Lidt olie 4 skiver spegeskinke, f.eks. parma
Salt og peber 4 spsk. flødeost List syltede jalapenos

Fremgangsmåde:

  1. Klargør fasanerne, og skær brystkødet af, så der bliver to flotte stykker fra hver fasan.
  2. Flæk hvert bryststykke, så man får fire flade stykker bryst fra hver fugl. Brun disse stykker brystkød ganske kort på en stegepande i hed olie, til de er gyldne. Krydr med salt og peber.
  3. Læg spegeskinkeskiverne ud på bordet. Midt på hver skive spegeskinke lægges et stykke brystkød. Kom en skefuld flødeost oven på og en skive jalapenos eller to, alt afhængig af hvor stærk man vil have retten.
  4. Slut af med at lægge en stykke brystkød øverst og rul skinken omkring. Hold det fast med en tandstikker. Den skulle gerne fremstå som en lille sandwich af to stykker fasanbryst med flødeost og jalapenos imellem, med skinken rullet udenom.
  5. Stil dem på bagepapir i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter, og de er herefter klar til servering.
  6. Det bedste resultat fås med brystkød fra unge fugle.

Servering:
De serveres rygende varme, eventuelt med lun flute og gerne med lidt hvidløgssmør eller cremefraiche til.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken