Fasanbryst i baconsvøb, marineret i chili og citron

At grille har ofte været signalet til hyggeligt samvær en sommeraften i skønt vejr, hvor man slapper af og nyder maden i det fri med familie og venner. I dag har mange en lukket grill, en kuglegrill, så det at grille er ikke længere noget, der kun hører sommeren til. Med den lukkede kuglegrill kan man grille året rundt i al slags vejr. Kuglegrillen har ikke blot forlænget grillsæsonen væsentligt, men har også åbnet for nye muligheder, der inddrager adskillige andre kulinariske traditioner med mange nye og spændende ingredienser, f.eks. vildt. Vildt bliver nemlig fremragende, hvis det er tilberedt korrekt i grillen – altså skånsomt og med nænsom hånd, så det beholder saft og smag.

Antal personer: 4 prs.
4 bryststykker fra 2 fasaner 4 tskf. pesto 8 skiver bacon (ca. 150 gram)
Marinade: 2 tskf. chiliflager (red hot chilipepper fra Santa Maria) 1 dl olivenolie 1 finthakket rødløg 1 fed finthakket hvidløg Revet skal af 1 citron Friskpresset saft af 2 modne citroner Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle ingredienserne til marinaden, læg bryststykkerne heri, og mariner dem i 3-4 timer.
  2. Dup bryststykkerne let med køkkenrulle, vikl bacon om dem, og fastgør baconen med tandstikkere.
  3. Grill derefter bryststykkerne ved direkte varme i 6-8 minutter på hver side, til kødet er helt gennemstegt. Træk dem under tilberedningen over til indirekte varme, hvis de bliver for mørke.
  4. Kernetemperaturen skal op på ca. 75° C.


Servering:

Server kødet med for eksempel nye kartofler, som er kogt halvt færdige og derefter stegt færdige på grillen sammen med fasanbryststykkerne. Til retten serveres en lækker salat med melon i tern.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken